duurzaam

transitie naar duurzaamheid

De Sustainable Development Goals, het Klimaatakkoord en de Circulaire Economie. We zitten middenin een grote maatschappelijke transitie waarbij welzijn steeds belangrijker wordt. We vinden het echter lastig als we daar onze welvaart voor op moeten geven, maar in veel gevallen hoeft dat helemaal niet! In onze huidige economie bevinden zich al zoveel grondstoffen die, met weinig energie, hergebruikt kunnen worden. Het vereist vaak alleen een andere manier van denken en handelen.

no-waste

Door gebruikt hout als grondstof te nemen voor nieuwe producten zorgen we ervoor dat het gebruikte hout in circulatie blijft en niet als afval vroegtijdig de cirkel verlaat.

Meer info

CO2 opslag

In een lineaire economie eindigt hout na de gebruiksfase normaal gesproken met energieproductie. Echter door te recyclen, en daarmee de energieproductie uit te stellen, zal het hout blijven fungeren als opslagreservoir van CO2.

Meer info

upcycling

Door verandering van bouwen zijn gebruikte bouwmaterialen in hun oude toepassing soms niet meer toepasbaar in nieuwe bouwprojecten. Denk daarbij aan houten vloerbalken die niet meer standaard als draagconstructie in de woning-en utiliteitsbouw worden toegepast.

Meer info

certificering

Ben je geïnteresseerd in certificering? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Meer info