MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)

upcycling

Upcycling

Door verandering van bouwen zijn gebruikte bouwmaterialen in hun oude toepassing soms niet meer toepasbaar in nieuwe projecten. Denk daarbij aan houten vloerbalken die niet meer standaard als draagconstructie in de woning-en utiliteitsbouw worden toegepast. Op de juiste wijze bewerkt kunnen deze vloerbalken worden getransformeerd naar aantrekkelijke plafonddelen, blikvangende gevelbekleding of fraaie circulaire geluidsschermen.

Meer lezen
co2 reductie

CO2 Reductie

Bomen halen op een natuurlijke manier CO2 uit de lucht door het tijdens hun groei vast te leggen. Hout is hiermee bij uitstek een duurzame grondstof. Het onttrekt CO2 uit de lucht en fungeert gelijk als opslagplaats.

Net als alle andere grondstoffen zal het hout gekapt en vervoerd moeten worden om in Nederland als bouwmateriaal toe te kunnen passen.

In een lineaire economie eindigt hout na de gebruiksfase normaal gesproken met energieproductie.

Meer lezen
social return

Social return

Waar mogelijk wordt er samengewerkt met sociale partners. De sociale partners hebben werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een “sociale werkplaats indicatie” weer een kans wordt geboden om te leren en (weer) mee te doen in het arbeidsproces.

Meer lezen
certificering

Certificering

Bent u geïnteresseerd in certificering? Ga het gesprek met ons aan en vraag naar de mogelijkheden.

Meer lezen