Hoofdkantoor Cure Afvalbeheer, Eindhoven

In november 2020 is in Eindhoven het nieuwe kantoor van CURE Afvalbeheer geopend. Bijzonder is de grote hoeveelheid hergebruikte materialen die zijn toegepast in het pand. Cure ziet afval als een grondstof voor iets nieuws. Het hele gebouw is daarom ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte.

Er is niet gekozen voor de gangbare, nieuwe bouwmaterialen, maar gezocht naar innovatieve oplossingen op het gebied van hergebruik. Zo is de gevel bekleed met hergebruikte verzaagde balken, met daarvoor glaspanelen van deels hergebruikt glas. In de buitengevel zijn ontelbare oude betontegels verzaagd tot metselstenen.

Voor deze levering hebben we vuren houten balken van gelijke kwaliteiten verzameld uit verschillende sloopprojecten (een groot bedrijfspand, een verzorgingstehuis en een verzameling woonblokken). De balken hebben daarna een bewerkingstraject ondergaan van ontspijkeren, scannen, nogmaals ontspijkeren, opzagen om uiteindelijk netjes gebundeld naar lengte op de bouwplaats te zijn afgeleverd.

Architect: EN | EN architecten
Bouwbedrijf: BAM Bouw en Techniek
Samenwerkende partner: Stichting Insert

Toepassing: circulaire gevelbekleding
Geleverd:
3.800 m1 circulaire gevelplanken 22x225mm
Gerealiseerd:
 3e kwartaal 2020

oorsprong: