Hoofdkantoor Cure Afvalbeheer, Eindhoven

In november 2020 is in Eindhoven het nieuwe kantoor van CURE Afvalbeheer geopend. Bijzonder is de grote hoeveelheid hergebruikte materialen die zijn toegepast in het pand. Cure ziet afval als een grondstof voor iets nieuws. Het hele gebouw is daarom ontwikkeld vanuit de circulaire gedachte.

Er is gezocht naar materialen die de afvalbeheerder ook dagelijks in haar milieustraten inzamelt. Voor de ontmoetingsruimte binnen zijn trottoirtegels hergebruikt. De afwerking van de binnenwanden is van hergebruikt hout en in de wanden en plafonds doen afgedankte spijkerbroeken en matrassen dienst als isolatiemateriaal.

Het nieuwe kantoorgebouw vormt de centrale plek waar alle medewerkers van Cure elkaar ontmoeten en samenwerken. Rondom de centraal gepositioneerde ontmoetingsruimte zijn onder meer werkplekken en vergaderruimtes. Een verdieping lager biedt onder meer kleedruimtes. Deze diverse faciliteiten dragen bij aan een multifunctioneel gebruik van het gebouw.

Voor deze levering hebben we vuren houten balken van gelijke kwaliteiten verzameld uit verschillende sloopprojecten (een groot bedrijfspand, een verzorgingstehuis en een verzameling woonblokken). De balken zijn ontspijkerd en gescand, in planken gezaagd in gelijke breedtes en uiteindelijk afgewerkt met een grey-wash afwerking.

CirQ Wood leverde alle hergebruikte houten planken voor de binnenwanden van het hoofdkantoor van Cure Afvalbeheer in Eindhoven.

Architect: EN | EN architecten
Bouwbedrijf: