Moderne kozijnen in de houtkwaliteit van vroeger

Van oude gesloopte hardhouten kozijnen maken wij samen met Coöperatie Insert weer nieuwe halffabricaten die geschikt zijn voor verdere bewerking in de timmerfabriek. Verkrijgbaar in vele kopmaten en ook in zachthout zijn er mogelijkheden.

Hardhout is een van de meest duurzame producten

die gebruikt zijn in de Nederlandse bouw. Met Coöperatie Insert zorgen wij ervoor dat dit materiaal, teruggewonnen uit circulaire sloopprojecten, weer hergebruikt gaat worden en niet naar de verbrandingsoven gaat. Direct hergebruik is niet mogelijk omdat de kozijnen niet voldoen aan de gestelde eisen van nu. Om dit wel te realiseren wordt het hout eerst ontdaan van alle vervuilingen, zoals verf, kit en metaal. Daarna wordt het hout tot een halffabricaat gefabriceerd. Er worden diverse halffabricaten gefabriceerd waaruit de timmerfabriek de gewenste profielen kan schaven. Dit Reclaimed hout wordt met een FSC 100% Recycled certificaat geleverd. Door dit proces is het mogelijk om hergebruikt hout weer in te zetten volgens de normen van nu. Benieuwd naar dit mooie product? Neem dan contact met ons op.

Hergebruik is de standaard

Aanbod

Wat onze klanten over ons vertellen

In Stunt’s Upcycle Campus draait alles om het zien van waarde, in mensen én in restmaterialen. Ook het hout van CirQ Wood heeft bij ons weer een nieuwe bestemming gevonden als sfeervolle wandbekleding. 100% circulair en dus helemaal Stunt!

Stichting Stunt