Teruggewonnen hout met een verhaal

Hergebruikt/Reclaimed hout wordt teruggewonnen uit diverse (sloop)projecten en krijgt een nieuw leven in een eigentijdse toepassing.

Reclaimed hout betekent letterlijk ‘teruggewonnen hout’.

En wat is er nou mooier dan teruggewonnen hout, met zijn eigen unieke verhaal, weer hergebruiken in een eigentijdse toepassing? De oorsprong van het hout is bij ons bekend. Hierdoor kunnen we naast het interessante verhaal over de geschiedenis van het hout ook een FSC 100% Recycled certificering aan het hout meegeven. We geven het hout daarmee een tweede of zelfs een derde leven. Dat (hout) recyclen goed is voor het milieu, is bekend, maar door het teruggewonnen hout te hergebruiken zijn er verschillende voordelen:

  • Minder bossen hoeven te worden gekapt
  • Er zijn minder transportbewegingen nodig
  • Geen CO2 in de lucht door houtverbranding
  • CO2 blijft voor de komende decennia veilig opgeslagen in het hout

Met onze kennis van hout en een breed netwerk in de circulaire economie, helpen wij je graag om een project te voorzien van mooie reclaimed houtproducten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Hergebruik is de standaard

Aanbod

Wat onze klanten over ons vertellen

In Stunt’s Upcycle Campus draait alles om het zien van waarde, in mensen én in restmaterialen. Ook het hout van CirQ Wood heeft bij ons weer een nieuwe bestemming gevonden als sfeervolle wandbekleding. 100% circulair en dus helemaal Stunt!

Stichting Stunt